Vandringsvecka nr 1


2021, vecka 38, genomfördes vår första aktivitet. Deltagare anlände lördagen/söndag 18-19 september. Söndagen var regnig men Klas skulle ändå cykla upp till Mendelpass, vilket han gjorde med den äran. Han ar så snabb att vi som var däruppe för att möta honom missade när han nådde toppen...

Söndag kväll träffades alla hemma hos oss för en matbit och ett glas (eller två) vin så de som inte kände varandra sedan innan fick mötas.


Måndag morgon möttes vi i solskenet på Lavardistrasse 18, och startade vår vandring. Vi gick Friedensweg upp till Altenburg. Ca 1,5 timme. Väl framme njöt vi av en god lunch i trädgården på Ristorante Pizzeria Alterburgerhof i skuggan av träden. Sedan vandring genom Rastenbachklamm och i

slutet av den nåddes Weingut Dominkus där vi kunde köpa oss ett välförtjänt glas vin

till den lilla matsäcken med ost, speck och kaminwurz som reseledarna hade fixat.


Sedan hemåt och ombyte innan det var dags för vinguidning och provning på 

Weingut Peter Sölva & Söhne.

 


På tisdagen satte vi oss i bilar och körde till Seiser Alm och tog bergbanan upp till Kompatsch. Här gick vi Puflatschrunde. Mycket uppför i början men belöningen kommer när utsikten över dalen nedanför blir synlig. Efter en fika på Arnika Hütte passerades Hexelbänke och sedan början färden nedåt och tillbaka. Lunch åt vi på Pufatsch Hütte strax innan vi kom ner till Kompatsch igen. En strålande dag i strålande väder och alla på strålande humör.


Onsdag var vilodag med lite olika aktiviteter 


Torsdag blev det bilfärd ca 1 timme igen, den här gången till Falzeben för att ta äggliften till Meran 2000. Återigen en fantastisk väderdag. Solen strålar och vi ikapp med den. Brant uppför som alltid i början. Vi kämpade oss upp till Kesselberghütte och når då 2300 möh. Välbehövlig drickpaus innan vi börjar gå neråt och när vi når Meranerhütte var det dags för lunch i gassande solsken. Tog lite tid att få in maten så hungern hann göra sig påmind.


Tack till alla glada deltagare, Mats, Annika, Klas, Fia, Thomas, Maria, Anders och Madde, och hoppas se er på nya äventyr här i framtiden.


Fredag hade vi en lugnare dag som mestadels ägnades åt vinhus med provsmakningar och inköp så att vi fick med oss lite av det goda hem.Bl a en härlig stund på Kelleri Tramins härliga terrass med utsikt över vin- och äppleodlingar.