Exempel på vandringsvecka i KalternDag 0, söndag, MONTIGGL SEE

 • Samling 9:30 på Lavardistrasse med bilar. Badkläder tas med. Vandring runt stora och lilla Montiggl See som avslutas med lunch och bad vid Kleiner Montiggl See
 • After Walk och uppsamling hemma hos oss på Lavardistrasse 18


Dag 1, måndag, RASTENBACHKLAMM

https://www.kaltern.com/de/die-rastenbachklamm.html

 • Samling 10.00 på Lavardistrasse 18. Vandring Friedensweg upp till Altenburg för paus och lunch. Efter lunchvilan vandrar vi vidare nedåt genom Rastenbachklamm till Weingut Dominkus och stannar till där för ett glas gott vin och medhavd matsäck. Därifrån vidare mot Kalterer See och taxi/buss/promenad hem till byn
 • After Walk med vinguidning och provning på Weingut Peter Sölva & Söhne


Dag 2, tisdag, OBEREGGEN

https://obereggen.com/en

 • Samling 09.30 på Lavardistrasse 18 med bilar. Avfärd till Obereggen, ca 45-60 minuter. Oberholz-liften (sittlift) upp till Oberholz och Latemar 360°. Lunch på Mayrl Alm och vandring tillbaka till lift och hemfärd. Någon som vill gå ner till bilen istället för att ta liften?


Dag 3, onsdag, VILODAG

 • Egna aktiviteter. För den som önskar kan vi ta en vandring i Eppan till DREI BURGEN med lunch på Burg Hocheppan. Pilbågstävling? Eller en tur till Meran, en mysig südtirolsk kurort med grönskande trädgårdar och varma källor. Trevlig stadskärna för shopping och god mat. Dagen avslutas med vinguidning och vinporvning på Weingut Steflhof mitt i byn


Dag 4, torsdag, SEISER ALM

https://www.seiser-alm.it/en/

 • Samling 8:30 på Lavardistrasse 18 med bilar. Avfärd till Seis am Schlern ca 45-60 min. Ägglift upp till Compatsch/Seiser Alm. Vandring runt Puflatsch förbi Hexenbenke. Fika på Arnika Hütte  och sedan lunch på Puflatsch Restaurang innan vi går backen ner till Compatsch igen och tar liften ner till parkeringen.


Dag 5, fredag, WEISSHORN/SCHWARZHORN, DOLOMITITUR MED KARERSEE

 • En biltur upp till Karersee och kanske en fika där och sedan vidare till Jochgrimm mitt emellan Schwarzhorn och Weisshorn (de två topparna, en vit och en svart som ses från byn). Kort vandring över Sound of Music-ängar och en lunch på Gurndin Alm ute i solskenet.


Alternativa vandringar(allt bestäms utefter väderförhållanden)

https://www.merano-suedtirol.it/en/hafling-voeran-meran-2000/nature-culture/places-of-interest/meran-2000-cable-car.html

 • Meran 2000: Bilfärd knapp timme till Falzeben ovanför Meran där vi tar ägglift upp till Meran 2000 för att vandra uppåt till Kesselberghütte på ca 2300 möh. Svalkande dryck får vi i oss här och vandrar sedan neråt för att äta lunch på Kirchstegier Alm eller Meraner Alm. Sedan går vi tillbaka till liften och åker ner till bilarna.
 • Plattkofel/SellaJoch: Bil upp till Sella Joch och därifrån en fantastisk vacker vandring mot Plattkofelalm, ca 2,5 timmar. God lunch ute på bondgården som avslutas med en hemgjord digestive-dryck. Sedan går vi tillbaka till bilen och kör hemåt.
 • Alpe Cermis: Biltur upp till Cavalese där vi tar 3 st liftar, 2 ägg och en sitt, uppför berget och med liftens hjälp passerar Kalla-backen. Enklare för oss än det var för henne. Från liftstationen/restaurangen vandrar vi mt toppen och runt berget och tar oss tillbaka till restaurangen för lunch innan vi far hemåt och vilar.