Exempel på vandringsvecka i KalternDag 0, söndag, MONTIGGL SEE

  • Samling 9:30 på Lavardistrasse med bilar. Badkläder tas med. Vandring runt stora och lilla Montiggl See som avslutas med lunch och bad vid Kleiner Montiggl See
  • After Walk och uppsamling hos oss på Lavardistrasse 18


Dag 1, måndag, RASTENBACHKLAMM

https://www.kaltern.com/de/die-rastenbachklamm.html

  • Samling 10.00 på Lavardistrasse 18. Vandring Friedensweg upp till Altenburg för paus och lunch. Efter lunchvilan vandrar vi vidare nedåt genom Rastenbachklamm till Weingut Dominkus och stannar till där för ett glas gott vin och medhavd matsäck. Därifrån vidare mot Kalterer See och taxi/buss/promenad hem till byn
  • After Walk med vinguidning och provning på Weingut Peter Sölva & Söhne


Dag 2, tisdag, OBEREGGEN

https://obereggen.com/en

  • Samling 09.30 på Lavardistrasse 18 med bilar. Avfärd till Obereggen, ca 45-60 minuter. Oberholz-liften upp till Oberholz och Latemar 360°. Lunch rpå Mayrl Alm och vandring tillbaka till lift och hemfärd. Någon som vill gå ner till bilen istället för att ta liften?


Dag 3, onsdag, VILODAG

  • Egna aktiviteter. För den som önskar kan vi ta en vandring i Eppan till DREI BURGEN med lunch på Burg Hocheppan. Pilbågstävling? Eller en tur till Meran, en mysig südtirolsk kurort med grönskande trädgårdar och varma källor. Trevlig stadskärna för shopping och god mat.


Dag 4, torsdag, SEISER ALM

https://www.seiser-alm.it/en/

  • Samling 8:30 på Lavardistrasse 18 med bilar. Avfärd till Seis am Schlern ca 45-60 min. Lift upp till Compatsch/Seiser Alm. Vandring runt Puflatsch förbi Hexenbenke. Fika på Arnika Hütte  och sedan lunch på Puflatsch Restaurang innan vi går backen ner till Compatsch igen och tar liften ner till parkeringen.


Dag 5, fredag, WEISSHORN/SCHWARZHORN, DOLOMITITUR MED KARERSEE